Mantric Muse – Mantric Muse

Mantric Muse - Mantric Muse'Instrumental, cosmic, space, psychedelic, rock' staat er als omschrijving van Mantric Muse op hun Soundcloudpagina en eigenlijk kan ik deze recensie daar al meteen mee afsluiten. De vlag dekt de lading namelijk volledig. Nou ja, er is misschien nog een klein beetje meer over deze Denen te vertellen. Dat Mantric Muse hun debuut is, dat alle leden ooit hebben gespeeld met het Oresund Space Collective dat uitsluitend improvisaties uitvoert. Dit album bevat zeven songs die op een na allemaal langer dan zeven minuten duren – ja duh, instrumentale spacerock. Ook hier zijn de songs bij jams ontstaan – wat ook heel duidelijk hoorbaar is – maar vervolgens is er wel degelijk aan geschaafd. Niettemin is er in de eerste plaats steeds een groove, waar vervolgens omheen gemusiceerd wordt. Vaak met repetitieve gitaarloopjes, maar minstens zo vaak met de toetsen en synthesizers, die op dit album nog wat bepalender zijn voor het geluid dan bij veel geestverwanten. Maar ach, wat zou ik m'n tijd verdoen met voorspelbare zinnetjes? Instrumentale spacerock kent een select groepje liefhebbers, en die zitten allang te luisteren. En gelijk hebben ze.


mij=Transubstans

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven