Olympic Swimmers – No flag will fly

Olympic_Swimmers_-_No_Flag_will_fly.jpgZaterdagmiddag. Kloteweer. De boodschappen zijn binnen en geen zin om nog weer naar buiten te gaan. Dus ik keek maar eens naar die berg administratie die er nog lag en zette mij zuchtend aan het werk. Op de achtergrond draaide Spotify over de luidsprekers en ik besloot om het werk maar eens te veraangenamen door mij aan wat nieuwe muziek te laven met de line-up van Le Guess Who als leidraad. Op een of andere manier kwam ik langs een hoop bandjes die het shoegazen weer eens heruitvonden en vooral dachten dat shoegazen inhield dat je matige nummers langs een stofzuigerfilter instagramt. En daar wordt het niet beter van. Of je doet het zoals A Place To Bury Strangers, middels de tactiek van de verschroeide aarde. Of je doet het als Olympic Swimmers en schrijft mooie nummers, kiest een puike zangeres en laat de gitaar verder het werk doen. Want daar wordt het namelijk beter van. Goed, Olympic Swimmers shoegazet niet de gehele tijd, ze halen ook inspiratie uit de post-rock, want ze hebben ook duidelijk wel eens geluisterd naar mede Glaswegians The Twilight Sad. En op hun poppiest is een band als Bettie Serveert niet heel ver weg! Nee, No Flags Will Fly is een caleidoscopisch plaatje, dat de randjes op zoekt van de hippe trends, maar er uiteindelijk ver genoeg van wegblijft om om een eigen smoel te hebben. Puike plaat!


mij = Great White Violence

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven