Palio Superspeed Donkey – Wateramp

palio_superspeed_donkey-wateramp.jpgArctic Monkeys. Deze vergelijking maak je het eerste als je het over Palio Superspeed Donkey hebt. Zo, die is er meteen al maar uit. De tweede vergelijking die ik hier achteraan zou willen plakken is die met de Pixies en als derde die met Scram C Baby. En die laatste niet eens omdat zoon Willem van John Cees Smit een van de bandleden van PSD is – Inderdaad het kwartet is nog jong – Het leuke aan de nummers is dat het vooral niet te voorspelbaar wordt, zeg maar wat de eerdere genoemde bands ook hebben. Wateramp is hun eerste ep, nadat er al eerder een demo was. Hier zitten enkele doublures in, maar de tracks zijn opnieuw opgenomen. Of het er beter van is geworden dat weet ik niet: ik was te sloom met kopen van de demo, zodat ik bij het optreden dat ik in 2011 van ze zag naast de cd greep. De eerste single is “Mr. Dickhead”, een lekker poppy nummer, maar wat mij betreft niet het enige dat hiervoor in aanmerking kwam. Ik mag bijvoorbeeld graag stuiteren op “That´s What I Am Not” of lekker rocken op “Control Freak”. Ik hoop dat het nog even duurt voordat ze wereldberoemd in Nederland zijn, zodat ze rustig verder kunnen groeien en ze vooral niet naast hun schoenen gaan lopen. Palio Superspeed Donkey doet in ieder geval de hoop voor de rock ´n´ roll in ons land bij mij weer opleven.


mij=Top Notch

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven