Wildwood – Plastic People

Wildwood_Plastic-People.jpgComplete recordings staat vaak voor een enorme doos met heel veel cd’s die maar heel weinig beluisterd worden. Leuk voor de band en hun familie, leuk voor de die hard-fans en lucratief voor de platenmaatschappij. Een goede verzamelaar met fijne hits en rake tracks en – indien aanwezig – een klassiek en volledig album volstaat meestal. Wildwood bracht tussen 1966 en 1971 niet meer dan twee singles uit, maar nam daarvoor in verschillende incarnaties bijna dertig nummers (en versies van die nummers) op. Heavy psych is het genre – een mix van bluesrock, psychedelica en proto-hardrock. De titel Plastic People is goed gekozen, want het is ook de titel van het veruit beste nummer van deze band (en moet niet verward worden met het gelijknamige Frank Zappa-nummer. De tweede track heet overigens “Mothers” – je hoort de samensteller grijnzen.). Het meest opvallende aan Wildwood is dat ze, in de tijd dat het grootste deel van de Californische muzikanten zich onderdompelden in love & peace, een donker imago hadden. De band was ruig, de leden zagen er ruig uit en hun muziek klonk even donker. Naast de titeltrack zouden “Free Ride (Hammond)”, “Wildwood County” en “Probing the Secrets” een plaatsje in de popgeschiedenis verdienen. Dan nemen we de andere zesentwintig tracks op deze dubbelaar met al hun werk, variërend van aardig tot vulsel, voor lief.


Mij= Frantic Records / Clearspot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven