Cosmic Dealer – Child of Tomorrow

Cosmic-Dealer_Child-of-Tomorrow.jpgZe bestonden slechts vijf jaar, maar in die periode – van 1968 tot 1973 – veroverden ze zich een reputatie als een van de belangrijkste psychedelische bands van ons land. Oorspronkelijk heetten ze The Floating Fudge Featuring The Cosmic Dealer, later afgekort tot Cosmic Dealer. In 1971 brachten ze hun enige LP uit, Crystallization, die zou uitgroeien tot een mythisch – want op platenbeurzen bijzonder gezocht – album. Een jaar later stopte de band even, om weer een jaar later weer heropgericht te worden en kort daarna definitief de pijp aan Maarten te geven. Maar wat is definitief? Want sinds 2010 zijn ze weer actief. Child of Tomorrow bestaat uit opnamen van twee sessies, eentje uit mei 1973 en een demosessie uit september van datzelfde jaar. De geluidskwaliteit is verrassend goed en de lange nummers verkennen het grensgebied tussen psychedelische en breed uitwaaierende, typische jaren-zeventig-rock. Naast de negen demotracks vinden we vier tracks van een live-optreden in IJmuiden (met een belangrijke rol voor dwarsfluit – Jethro Tull was nooit ver weg). Het geluid klinkt hier uiteraard een stuk minder goed en bovendien worden de nummers uitgesponnen tot een lengte die je oeverloos zou kunnen noemen. De presentatie van deze collectie vond plaats op de Platenbeurs in Utrecht, afgelopen herfst. Perfecte plek voor deze plaat.


Mij= World In Sound

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top