Dispatch – Circles Around The Sun

Dispatch - Circles Around The Sun Dispatch is de beste band waar niemand van gehoord heeft”, aldus Brad Corrigan, een van de drie bandleden van de groep uit Boston. Dat dit geen grootspraak is blijkt uit de geschiedenis van de band. Dispatch begon in 1996 en bracht tot 2000 vier cd's op hun eigen label uit en deze kregen niet of nauwelijks aandacht van de media. Dat dit niet hoeft te betekenen dat je als band dan automatisch geen succes hebt, bewijst de enorme fanschare van de band. In 2000, na het uitbrengen van de vierde cd Who Are We Living For?, stopt Dispatch ermee. De fans vinden dit geen goed idee en in 2004 geeft de band een afscheidsconcert in Boston waar 110.000 fans vanuit de hele wereld op afkomen. Daarop volgen nog drie uitverkochte shows in 2007 in Madison Square Garden in New York en een akoestisch concert in 2009 in Washington op verzoek van de minister president van Zimbabwe. Tegen zoveel lof kan de band niet op en men besluit om Dispatch weer nieuw leven in te blazen en na twaalf jaar stilte verschijnt het vijfde album, Circles Around The Sun. En dat is een heel lekker album met tien alt.country/popliedjes. De plaat trapt prima af met het catchy “Circles Around The Sun” en bevat meer uiterst aanstekelijke liedjes, zoals “Not Messin'”, “Get Ready Boy” en “Flag”, maar ook wat spannendere en ingetogener liedjes als “Sign Of The Times” en “We Hold A Gun”. Kenmerkend is de samenzang van de drie bandleden en het gebruik van akoestische snaarinstrumenten. Dispatch klinkt op hun vijfde album als een kruising tussen het beste van R.E.M en Dave Matthews Band. Nu R.E.M gestopt is kan Dispatch de leegte vullen die zij hebben achtergelaten en zo wellicht niet de beste, maar wel een band worden die iedereen wél kent.


mij=Bomber Records / Munich

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven