Gudrun Gut – Wildlife

Gudrun Gut - WildlifeBossen en techno gaan blijkbaar goed samen. Dominik Eulberg putte voor Diorama al inspiratie uit zijn parttime-baantje als boswachter, en ook Gudrun Gut lijkt op de hoes van Wildlife het mysterie in het woud te zoeken. Of is ze iets anders kwijtgeraakt? Haar talent vast niet, want de veterane die al vanaf de jaren zeventig in Berlijn actief is en ooit in de Einstürzende Neubauten speelde, klinkt nog immer cool. Het onderkoelde in de diepe, haast mannelijke vocalen deelt ze met Laurie Anderson en Anne Clark, terwijl de ritmes uit de hoek van Basic Channel en Mouse on Mars komen. Echt dansen kun je hier niet op, dit is beat-gedreven ambient voor de nacht. De gemompelde, soms Duitstalige teksten zijn grotendeels onverstaanbaar, en lichtjes spookachtig. In “Simply The Best” wordt plotseling Tina Turner geciteerd, maar aan de melodie had niemand het oorspronkelijke liedje herkend. De beste compositie heet “Little Nothing”, is juist groots en heeft al het goede van Gudrun in zich. Begeleid door zacht fluitende synths wordt er in de oude Neubauten-stijl aan iets metaligs gebouwd. Kleng! De dubby baslijn en de raadselachtige robot-bliepjes doen de luisteraar buiten de gebaande paden belanden. 'Cause you're nothing, and that's Gut'.


mij=Monika Enterprise/Konkurrent

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top