I Am Kloot – Let It All In

I Am Kloot - Let It All InEr zijn van die zangers die technisch misschien niet tot de top behoren maar het vermogen hebben om zó melancholisch te zingen dat het je vanaf de eerste noot raakt. Ryan Adams bijvoorbeeld en ook Guy Garvey van Elbow. John Bramwell van het uit Manchester afkomstige I Am Kloot heeft het ook. Met zijn knerpende stem, die in de verte heel soms wat doet denken aan John Lennon, zingt hij overwegend sombere, beschouwende en licht ironische teksten die recht uit zijn hart komen. Let It All In is het zesde album van het trio en heeft de moeilijke taak om het magnum opus Sky At Night uit 2010 op te volgen. Op dit album zaten de 'mates' Guy Garvey en Craig Potter van Elbow achter de productieknoppen en voegden ze arrangementen en een tikkeltje bombast aan de I Am Kloot-sound toe die de de muziek naar een hoger plan tilt en van Sky At Night het beste album van I Am Kloot maakten. Let It All In wordt wederom door de vrienden uit Manchester geproduceerd en dat is te horen in de arrangementen die doen denken aan die van Elbow, maar met behoud van de eigen melancholische I Am Kloot-sound. Opener “Bullets” begint rustig om te eindigen met een zinderende gitaarsolo, “Hold Back The Night” werkt toe naar een climax van strijkers en in “These Days Are Mine” is de samenwerking het mooist tot bloei gekomen in een wisselwerking tussen het mooie liedje van het trio enerzijds en het arrangement met een batterij aan strijkers en blazers van de producers anderszijds. Let It All In is desondanks geen bombastische Elbow-achtige plaat geworden, er is ook gewoon ruimte voor het mooie, pure liedje, zoals in “Mouth On Me” en het prachtige “Masquerade”. En altijd is daar weer die schitterende stem van John Bramwell die je het gevoel geeft dat alles wel goed komt. Wie met Sky At Night nog niet voor de bijl was gegaan voor I Am Kloot kan zich in deze koude dagen verwarmen en laten ontroeren door deze tien prachtige liedjes en I Am Kloot voor altijd in het hart sluiten.


mij=Shepherd Moon

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven