Igorrr – Hallelujah

igorrr-hallelujah.jpgGeen betere manier om de kerstliederen weg te spoelen dan met Igorrr. En al helemaal nu de hipsters opeens aankomen met barokpop-playlists met allerlei brave muziek waarin wat klavecimbels of orgeltjes voorkomen. Jongens, december is over hoor. Wil je 2013 echt op barokke wijze in BEUKEN, dan zit je goed met Igorrr, het soloproject van de 29-jarige Fransman Gautier Serre, die ooit bekend wilde worden als de helft van de deathmetalband Whourkr. Die band mag u direct weer vergeten, want dankzij Hallelujah gaat zijn soloproject wél alle muziekencyclopedieën in. Met recht eerder genoteerd op de blog Weirdest Band In The World en dankzij deze plaat definitief een Nieuw Genre. Het is erger dan Venetian Snares. Erger dan Bong-Ra en Aphex Twin vermenigvuldigd met Skrillex. De meest gewelddadige plaat van het jaar. Igorrr maakt… BarokCore. Op zijn Igorrrs gespeld BarrroqueCore. Jawel. Schattige klavecimbeltjes en hoog zingende operazangeressen worden verpletterd onder een lawine van deathmetalblastbeats, knarsende straaljagerbass en een leger breakcorekippen. Het is geflipt, totaal ontketend potten- en pannenplezier. Nergens anders hoort u een tenor, een grunter en een kinderkoor samen zingen om ter plekke bloederig te worden afgeslacht door een manisch lachende clown. En ook ik heb me ernstig bescheurd. Tranen van het lachen. Ongetwijfeld denkt u nu: die grap blijft nooit lang leuk. Kan zijn. Dat was namelijk de kritiek op Igorrrs eerdere werk. Dat was matig geproduceerd en provoceerde vooral. Een gimmick, je kon het alleen al zien aan de songlengtes. Dat is verbeterd. Hallelujah is Igorrrs vierde plaat en hierop gaan ook zigeunerliedjes, kerkgezang, middeleeuwse folk en Sky Radio-restaurantmuzak mee door de mangel. “Cicadidae” en “Scarlatti 2.0” worden sowieso klassiekers en “Tout Petit Moineau” heeft zelfs een ronduit mooi thema. Je zou het geloven als ik zou zeggen dat er een origineel van bestond waarmee Paul Potts een of andere X-Factor had gewonnen. Laten we zeggen, Hallelujah is een vrij 'complete' plaat. Hij heeft slechts één nadeel: nadat je dit hebt gehoord, ga je bij sommige veel te serieuze bombastische filmsoundtracks ernstig verlangen naar breakbeats. En kippen.


mij=Ad Noiseam

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven