Kath – 1

kath1.pngAls om te laten horen waar ze de mosterd vandaan haalden, was een van de twee covers op 1 van Kath een bewerking van “Norwegian Wood”. Het is een zeer acceptabele versie geworden, met wat extra studiograpjes en een gitaar die maar met moeite in toom wordt gehouden. Kath was een band zonder ambities. Opgericht in 1964 – de drummer meldt in de liner-notes dat het de Beatles bij Ed Sullivan waren die hen inspireerden – veranderden ze regelmatig van naam om uiteindelijk bij Badge uit te komen. Drie singles en een EP waren het tastbare resultaat. Drummer/zanger Val Rogolino besloot onder de naam Kath meer op te nemen, meer voor de lol dan voor iets anders. Er werden zestig platen geperst en nadat disco en de jaren tachtig raised their ugly heads waren Badge en Kath snel vergeten. Tot in 2005 een eerste reissue op de markt kwam. Lion Productions heeft nu een nieuwe heruitgave gebracht, uitgebreid met de opnames die Badge maakte en zelfs een tweede plaat met bonustracks. Het resultaat is een vrolijke mix van nummers die ergens tussen folkrock, garagerock en powerpop uitkomen, ietwat slordig, maar hoorbaar met veel lol opgenomen en met een voorliefde voor fuzzgitaar.


Mij= Lion Productions / Clearspot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven