Marry Waterson & Oliver Knight – Hidden

Marry Waterson & Oliver Knight - Hidden Zelden heb ik zo'n lelijke albumhoes gezien als die van Hidden van Marry Waterson & Oliver Knight. Verveeld staart het duo naar iets wat buiten beeld is, gestoken in bloemetjesjurk en bloemetjespak, staande voor een muur met exact hetzelfde bloemetjesmotief. Alleen al afgaande op de hoes zakt de zin om naar hun muziek te gaan luisteren tot het nulpunt, de lusteloosheid en lulligheid straalt er vanaf. Eerst maar eens even uitzoeken met wie ik hier te maken heb. Marry Waterson en Oliver Knight blijken de zoon en dochter van folklegende Lal Waterson te zijn, onder andere bekend van het folktrio The Watersons, wat ze met met broer Mike en zus Norma vormde. Lal is de tante van folkmuzikante Eliza Carthy en schoonzus van Martin Carthy, ook al geen onbekende in de Britse folkwereld. Met zo'n folkfamilie is de kans groot dat Marry en Oliver zich ook op het folkpad begeven. En inderdaad, Hidden bevat elf folky liedjes. Marry en Oliver gaan echter wel met hun tijd mee en trekken het wat breder en voegen er invloeden van pop, swing en zelfs een beetje ska aan toe. Al deze pogingen ten spijt, de nu-folk van dit duo kan me niet bekoren. Het wordt nergens spannend, sterker nog, hoe verder de plaat vordert, hoe meer de muziek inzakt en je je afvraagt of elf liedjes niet een beetje te veel van het goede zijn. Marry zingt ijl en monotoon, wat ik bij bijvoorbeeld Tracey Thorn en Beth Orton wel mooi vind, maar wat me bij Marry Waterson op den duur een beetje gaat irriteren. Uiteindelijk moet ik concluderen dat de muziek van Marry Waterson en Oliver Knight voor mij net zo onopvallend en onbeduidend is als hoe de broer en zus zichzelf presenteren op de hoes van Hidden.


mij=One Little Indian

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven