Scarlatti Goes Electro – Esercizi, Primo

scarlatti_goes_electro-esercizi_primo.jpgJa, 2013 gaat helemaal het jaar van de barok worden. Hadden we vorige week nog Igorrr met zijn barokcore, dit weekend ontdekte ik dat mijn helden van Scarlatti Goes Electro inmiddels een tweede album uit hebben. Sterker nog, niet alleen bij Igorrr maar óók op Esercizi, Primo horen we kippen langskomen. Gelukkig is dat enkel in het nummer “Farmer in Pajama”. Een belangrijkere rol op dit album is namelijk weggelegd voor… poezen. De rest zal ik niet verklappen. Kijk en vergelijk liever: zo klinkt sonate K.63 in allegro volgens harpsichord-keizer Domenico Scarlatti (1685 – 1757), en dit maakt het Franse duo Antoine Souchav en Michel Bananes Jr, ervan. Ze deden Nederland al vaker aan. Ze zijn van plan een hele serie albums op te gaan nemen met gastartiesten. Bij deze 'eerste oefening' is de gastartiest de Duitser Patric Catani, beter bekend als Candie Hank en inmiddels ook met zijn nieuwe project 'Driver & Driver'. Benieuwd wie er allemaal nog volgt…


mij=Eigen beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven