Unnatural Helpers – Land Grab

Unnatural-Helpers_Land-Grab.jpgWerknemers van een platenlabel die een bandje beginnen, dat is net zo iets als een galeriehouder die gaat schilderen of een uitgever die een boek schrijft. Ik ken geen galeriehouder die een succesvol kunstenaar werd (wel een paar uitgevers die meer dan verdienstelijke boeken schreven). Het verhaal gaat dat een aantal werknemers van Subpop zelf een instrument ter hand nam en een bandje oprichtte. Slechts een van hen heeft het volgehouden en dat is frontman Dean Whitmore, de andere leden van Unnatural Helpers zijn in de loop van de tijd vervangen. Op Land Grab worden in stief dertig minuten dertien nummers er doorheen gejaagd. Slechts in twee gevallen wordt de twee minuten gehaald en afsluiter Julie Jewel is een doorraggende jam van bijna tien minuten. Alsof ze een lading binnengekomen demo’s moeten beoordelen: de pointe moet snel duidelijk zijn, het volgende idee staat te trappelen om uitgevoerd te worden. De rauwe garagerock – met een fikse scheut postpunk, bijvoorbeeld in het repetitieve “Walk” – is energiek en hier en daar sloganesk. Werknemer van Subpop of geen werknemer, zo vreemd is het niet dat dit label (of beter: sublabel Hardly Art) deze plaat uitbracht.


Mij= Hardly Art / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven