Left Hand Georges – The Painter

Left-Hand-Georges_The-Painter.jpgIn eerste instantie riep deze cd verwarring bij me op: “Left Hand George” is een nummer van de rauwe countryrockers van Reverend Peyton’s Big Damn Band. Maar wat we hier horen is een klassieke countryzanger met brave liedjes die naadloos aansluiten bij de countrytraditie. Met dat ene, onderscheidende: de stem is overduidelijk niet Amerikaans. Left Hand Georges blijkt een Belg te zijn. Schilder van professie, maar intussen wel met zeven cd’s op zijn naam, solo of met anderen. Zijn werkelijke naam is Georges Veltjen en hij hoeft nog maar een paar jaar voor hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Overigens is er nog iets dat The Painter onderscheidt van country zoals we die normaliter tegen komen: de teksten. Ze lijken serieus bedoeld, maar wekken op de lachspieren: 'Heaven is not the color of a rainbow / heaven is not the color of the sun / heaven is just the sound of love'. En dat houdt den Georges veertien liedjes lang vol. De brave man doet zijn best en krijgt er vriendelijke krantenstukjes voor terug. Maar ik prefereer Reverend Peyton.


Mij= Marista

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven