New Order – Lost Sirens

New Order - Lost SirensTerwijl de voormalige bandleden en dan met name zanger Bernard Sumner en bassist Peter Hook nog steeds vechtend over straat rollen, verscheen onlangs na een lange vertraging plotseling dan toch 'nieuw' werk van New Order. Lost Sirens bestaat uit een aantal outtakes die ten tijde van het laatste studio-album Waiting for the Sirens Call in 2005 werd opgenomen. De release was al eerder gepland, maar vanwege wat juridisch getouwtrek tussen de bandleden kwam het er maar niet van. De vraag is natuurlijk of de wereld op outtakes van een toch al matig album zit te wachten. Het antwoord is zowel een volmondig ja als een snoeihard nee. Lost Sirens bevat een bijzondere mix van hoogte- en dieptepunten. Zo slecht als de cover van “Vietnam” wordt het nergens, maar een track als “Shake It Up” is echt te stom voor woorden. OK, de hoogtepunten dan… diverse nummers klinken vooral als een geslaagde combinatie van Sumner's nineties-project Electronic met wat ingehuurd baswerk van Hooky. Het beste nummer is “Recoil” dat bossanova-achtig begint en vooral op weergaloze manier gearrangeerd is. Meteen een van de beste nummers van New Order. Ook “Californian Grass” is mooi, vooral door de fraaie zang van Sumner. De tenenkrommende rijmelarij in de teksten wordt hem dan maar even vergeven. Het opvallendste nummer is afsluiter “I Told You So”, dat ook op Waiting for the Sirens Call staat, en hier als een soort Velvet Underground-versie met jengelgitaar terugkeert. Vreemd geval, dit Lost Sirens. Gelukkig is dit niet het afscheid, want de 'new' New Order schijnt alweer aan nieuw werk bezig te zijn. Wordt vervolgd…


mij=Rhino

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven