Pink Cream 69 – Ceremonial

Pink Cream 69 - CeremonialHet is alweer een tijdje geleden dat we iets van Pink Cream 69 hoorden, maar met Ceremonial is er na zes jaar (!) eindelijk weer nieuw werk. Niet dat ze stil hebben gezeten, de heren zitten in meerdere projecten en bands tegelijk. Zanger David Readman heeft inmiddels drie platen met Voodoo Circle op z'n naam staan, Dennis Ward is inmiddels toegetreden tot Unisonic en is een van Frontiers' huisproducers, Kosta Zafirou werd drummer en manager van Unisonic en is vervangen door drumtech Chris Schmidt. Bij de titel van de opener, “Land Of Confusion”, vreesde ik even dat het een Genesis-cover betreft – die al ooit de ultieme rockbehandeling kreeg van Disturbed. Maar nee, na een Oosters aandoend intro volgt een smakelijke mid-tempo beuker en zijn we lekker begonnen. En eigenlijk is de rest van het album wat je verwacht van Pink Cream 69: catchy rocksongs van rond de vier minuten, die weliswaar niet de potentie hebben ooit een echt rockanthem te worden, maar zo lekker uitgevoerd en geproduceerd (door Dennis Ward, uiteraard) dat het dik genieten is van begin tot eind. Nergens heb je het gevoel dat een song te lang doorkabbelt, te braafjes uitgevoerd is, of muzikaal ergens tekortschiet. David Readman is eigenlijk een AOR-galmer, maar in de context van Pink Cream 69 past zijn zang perfect. Het is goed om te horen dat Pink Cream 69 nog steeds fris en vitaal klinkt op Ceremonial. Het was het lange wachten waard.


mij=Frontiers / Rough Trade

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top