Sonic Youth – Smart Bar Chicago 1985

Sonic-Youth_Smart-Bar-Chicago-1985.jpgHet was dan wel geen materiaal voor het Acht Uur Journaal, maar in bepaalde kringen riep de scheiding van Thurston Moore en Kim Gordon dezelfde reacties op als die van de scheiding van Sylvie en Rafael. Met dit verschil dat men zich niet druk maakte om de gevolgen voor HSV, maar des te meer om de gevolgen voor Sonic Youth. Of ze nu definitief gestopt zijn of alleen een pauze inlassen, feit is dat er nu tijd komt om terug te kijken. Naast verzamelaars met outtakes en demo’s en een live-DVD werd al snel de live-CD Smart Bar Chicago 1985 aangekondigd. Gelukkiger tijden, zullen we maar zeggen. Sonic Youth had zojuist Bad Moon Rising uitgebracht en stond op de drempel van hun beste jaren. EVOL, Sister en Daydream Nation zouden de jaren erna verschijnen. Ondanks een wat ongelukkige start (de technicus vergat de opnameknop in te drukken) die hersteld werd met behulp van een wrakke live-opname, klinken deze 4-sporen opnames prima. De energie is voelbaar, zowel van de band als van het publiek. We horen de eerste tracks van EVOL voorbij komen, werk van Bad Moon Rising en een nog niet eerder uitgebracht track, “Kat ’n Hat”. Niet bepaald het hoogtepunt uit hun oeuvre, maar een aardige verrassing op een degelijke liveplaat die ik graag begeleid door beeldmateriaal op een DVD had gezien.


Mij=Goofin’ Records / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven