The 21st Century Sound Movement – zt

21st-Century-Sound-Movement.jpgHet is jammer dat FileUnder zulke kleine afbeeldingen van platenhoezen laat zien. Want het hoesje van het titelloze (en ook enige) album van de band die zich omineus tooide met de naam The 21st Century Sound Movement, is van een wonderschone lulligheid. Vier muzikanten, getooid met kapsels die in hun tijd behoorlijk hip zijn, gelijksoortige pakken (wit overhemd, zwart gilet) staan onhandig rond een fontein te poseren. De twaalf tracks die hier verzameld zijn getuigen van eenzelfde soort enthousiast amateurisme: het zijn geen briljante muzikanten, maar hun inzet laat horen dat het daar ook niet om gaat. Tien covers lieten ze ons na. “The House of the Rising Sun” (grofweg de versie van The Animals, maar dan een tandje sneller gespeeld), “Light My Fire” (met hoofdrol voor gitaar) en “IN-A-GADDA-DA-VIDA” (inclusief twee drumsolo’s en gitaar met gevaarlijke fuzz) klinken rauw en rafelig. Vintage garagerock. Opvallend is dat we pas in de laatste drie nummers – de enige van eigen hand – toetsen horen. Deze twee vormen de bonus, want komen van een later teruggevonden master voor een singeltje. Dat is dan ook het enige dat opgedoken is van deze groep. Zelfs de namen van de bandleden kennen we niet. Een van hen zal Jack geheten hebben, maar dat weten we alleen doordat hij in hun versie van Jimi Hendrix’ “Fire” genoemd wordt: 'Let Jackie take over.'


Mij=GearFab / Clearspot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven