The Dark Flowers – Radioland

The Dark Flowers - RadiolandProducer Paul Statham werd vooral bekend van zijn productiewerk voor onder anderen Kylie Minogue en Dido. Peter Murphy was frontman van gothic-rockgroep Bauhaus en heeft de welluidende bijnaam 'The Godfather Of Goth'. Verschil van dag en nacht, zou je denken, maar toch vinden deze twee uitersten elkaar in het project The Dark Flowers. Geïnspireerd door de autobiografie The Motel Chronicles van scenarist en (toneel)schrijver Sam Shepard kreeg Statham het idee voor een conceptalbum rondom dit boek. Het duurde ruim drie jaar voordat dit project van de grond kwam. Peter Murphy doet dus mee en is ook verantwoordelijk voor veel van de songs op Radioland. Verder horen we Jim Kerr, Dot Allison, Shelly Poole, Helicopter Girl, Catherine A.D. en Kate Havnevik zingen op dit album. Het resultaat van deze samenwerking is een plaat met twaalf rustige en melancholische popliedjes die allemaal een mysterieus en donker kantje hebben. Opper-Simple Mind Jim Kerrs stem past prachtig bij deze donkere songs, net als die van Peter Murphy. Voor mij was Radioland de eerste kennismaking met alle zangeressen die op deze plaat meedoen. Hun stemmen smachten, zuchten en en geven de liedjes, bedoeld of onbedoeld, een zwoel tintje. Al met al is Radioland een boeiend project wat mij nieuwsgierig heeft gemaakt naar het eerdere werk van de zangeressen en naar het boek van Sam Shepard. De cd als geheel is mij echter iets te dromerig en fungeert al snel als aangename achtergrondmuziek waarbij ik mijn gedachten bij heel andere dingen heb.


mij=Lojinx / Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven