The Features – Wilderness

The Features - WildernessEr bevinden zich momenteel drie stapels te recenseren cd´s in mijn huis: Nederlandse bands, cd's die eigenlijk net wat te lang liggen en een stapel nieuwe waar. ´s Ochtends vlieg ik al vroeg de deur uit en denk een cd van de stapel nieuwe waar gerukt te hebben. The Features heet het bandje, al denk ik eerst met Wilderness te maken te hebben. Dat blijkt echter de albumtitel te zijn. Weer een toffe 2013-cd is mijn conclusie al snel. Zou dit de reïncarnatie zijn van het Zweedse Ricochets? Een bandje waar ik waarschijnlijk een van de weinige fans was. Ze zijn al heel lang niet meer. Ik zit er echter helemaal naast, want ondanks muzikale links met bands als The Zutons en Franz Ferdinand, zijn The Features zo Amerikaans als wat. Na 36 minuten is het schluss, maar als ik ´s middags een file in rijd waar de cd tot thuiskomst drie rondjes gedraaid heeft, bedenk ik me dat het bij zo'n album allemaal niet uitmaakt. Wat een energieke vette plaat: die zang, dat orgel. Daarvoor mag je me ´s nachts wakker maken. Stilstaand in de file heb ik overigens even tijd om wat te lezen in de bijgevoegde bio, blijkt de cd al sinds september in ons land uit te zijn. En bij thuiskomst volgens de Wikipedia in hun thuisland al in 2011 verschenen te zijn. Er is nog geen nieuwe, maar mocht deze in 2013 uitkomen, dan adviseer ik je om meteen aan te haken. Als het je echter niet uitmaakt, dan kun je deze cd uiteraard ook opsnorren. Bij mij verhuist Wilderness in ieder geval naar de stapel lekker en vooral vaker draaien.


mij=Serpents and Snakes/BMG

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven