The Information – Sounds Of The Backwoods

The Information - Sounds Of The BackwoodsIk word graag verrast door bands van Dietschen bloed en dat gebeurt ook regelmatig. Zo verrast worden als door Sounds Of The Backwoods, de debuut-cd van The Information, dat gebeurt me echter weinig. En dat is dus inderdaad positief bedoeld. Ik weet vrij zeker dat als je een beetje niet oplettende luisteraar bent, je zo zou denken dat het Dave Eugene Edwards himself is die je twaalf songs lang bezwerend toezingt. En dan hebben we het niet over de b-kantjes van 16 Horsepower of Wovenhand, dan hebben we het gewoon over het betere spul van deze godvrezende zanger. Dat doet deze band afkomstig van net onder de rook van Staphorst dus verdomd goed. Sound Of The Backwoods opent “To Dust” met een soort van neergeslagen chain gang samenzang waarna al snel Jan Kooiker plaatsneemt achter de microfoon en je half praatzingend toezingt. De stemming wordt er vervolgens niet meer beter op. Dat de band zegt geïnspireerd te zijn door Carel Willinks schilderij Jobstijding, dat belooft natuurlijk bij voorbaat al wel dat er niet veel positiviteit te verwachten valt op Sounds Of The Backwoods. Heel af en toe denk je een sprankje zon te zien aan de horizon, maar dat is alleen maar schijn. De trompet die “O Glorious Lands” inluidt, is alleen maar om nog meer doemtijding en zwartgalligheid aan te kondigen. Ik betrap me er op dat ik me met speels gemak erin mee laat zuigen. Mijn wenkbrauwen zakken in een diepe frons, de lippen van mijn mond strak op elkaar geperst en traag meeknikken op de muziek. Bijna eng. En goed.


mij=Marista / Universal

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven