She – Electric Girl

she-electric_girl.jpgBeetje lastig googlen met zo'n artiestennaam. Zelf was de Pool Lain Trzaska het ook al bijna zat om als She door het leven te gaan. Maar als je shemusic.org als website erbij noemt en al jaren op Wikipedia staat kan er op zich niet zoveel meer misgaan. In 2008 schreef hij “Atomic” dat in mijn wereld een gigahit had moeten zijn, maar ik ontdekte het veel te laat om over het hele album Coloris nog iets moois te schrijven. In de tussentijd zijn we weer honderd electropophypes verder en zie je dat bandjes als Blood On The Dance Floor proberen te doen wat She een stuk minder ordinair al jaren geleden maakte. Electric Girl, dat verscheen in november 2012, werd volgens de teaser al in 2010 geproduceerd en met die datum staat het nu dan ook op Wikipedia. Waarom de negen nummers dan twee jaar op de plank bleef liggen is mij een raadsel, maar het verklaart wel waarom bijvoorbeeld single “Be Alright” een aftreksel van She's eerdere werk is. Niet slecht maar met teksten over mobiele telefoons maak je sinds Eric Prydz en Carly Mae Jepsen echt weinig indruk meer. Een leuke EP is Electric Girl wel weer geworden. Als danceproducer in je eentje kun je tenslotte weinig anders dan geluidjes en filtertjes perfectioneren, op zoek naar de perfecte melodie en opbouw. “Is This Love” stuitert alle kanten op en kan zó overgaan in een You Love Her Coz She´s Dead-nummer. De ballad “Heartbeats” doet precies wat-ie moet doen, maar verrast ook niet meer tussen de vele andere digitale releases op sites als Beatport. Zoals een YouTube-reacteur al opmerkte: “Lain, you've been using these sounds since Chiptek. How about some new ones?” Anderzijds: elk album dat aanzet om She's eerdere werk te beluisteren (waarvan veel gratis is te downloaden), moet vooral aandacht krijgen.
De reden dat deze recensie óók nog eens vier maanden later verschijnt is dat-ie in de kerstvakantie in m'n mailbox was blijven hangen. Ik ging ernaar op zoek omdat ik dacht dat-ie al online stond en omdat She namelijk een nieuwe track uit heeft, Break the Silence, waar voor het eerst wat drum'n'bass-invloeden inzitten. Goed bezig Lain!


mij=Eigen beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven