Suede – Bloodsports

Suede - BloodsportsAlsof ik een stomp in mn maag kreeg kwam de eerste luisterbeurt van Bloodsports binnen. Even naar adem snakken, tranen in de ogen. Ineens het besef dat ik zonder het te weten dit gevoel al meer dan 10 jaar heb moeten missen. Ik dacht toch echt dat de liefde over was. Had zelfs het laatste concert in Paradiso vlak voor de break up van de band laten schieten wegens het zwaar tegenvallende ‘A new morning’. En bezijden een paar concertbezoeken in de afgelopen jaren, puur uit nostalgie, was Suede zo goed als van mijn radar verdwenen. Maar allemachtig, wat revancheert de band zich na een pauze van 11 jaar (!) met dit album. ‘Single ‘It starts and ends with you’ is het meest opzwepende Suede nummer sinds ‘Beautiful Ones’. ‘Sabotage’ het meest wrange liefdeslied sinds ‘The two of us’ en ‘Always’ is ‘The Asphalt world’ voor een nieuwe generatie. Muzikaal gezien is er niet veel veranderd, hoewel de band in jaren niet zo vol en vol zelfvertrouwen heeft geklonken. Ik denk dat het album me daarom zo raakt. Het sleept me mee, ik zweef, het doet me duizelen en zet met met de laatste ‘twang’ van de gitaar weer met beide benen op aarde. Om nu niet helemaal te kijk te staan als een enorme fangirl moet ik natuurlijk ook nog kritisch zijn. Helaas, beste lezer, dat kan ik niet. Tuurlijk, Brett Anderson heeft nog steeds een bij wijle irritant stemmetje en zo zijn eigen logica in het schrijven van teksten. Er is werkelijk niets vernieuwends aan dit album. En als je niet van ‘over te top’ gitaarpop houdt moet je er al helemaal niet naar luisteren. Maar vond je de eerste drie albums van Suede net als ik geweldig of hou je van meeslepende, gulzige, volstrekt unieke popmuziek, koop dan dit album. Ondertussen kan ik niet wachten tot het concert volgende week in Londen.
En wilt u wel een hout snijdende review van het album lezen, doe dat dan vooral hier.


mij=Warner

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven