Necrowretch – Putrid Death Sorcery

 Necrowretch - Putrid Death SorceryNecrowretch komt van oorsprong uit Frankrijk, maar luisterend naar het debuut Putrid Death Sorcery hadden de artistieke breinen schuilgaand achter deze tot de ziekelijke verbeelding sprekende naam evengoed één van de meest duistere krochten van Dante's Inferno als huisadres gehad kunnen hebben. Volgens frontman Vlad werd de band geïnspireerd door Death's klassieker Scream Bloody Gore en dat kan enigszins gebillijkt worden, hoewel het niveau van dat kleinood geenszins benaderd wordt. Met enige fantasie kan er een soort van concept in het album ontdekt worden daar de 'necrowretch' zich ontpopt als een soort van duivelse priester, die eenzame zielen in zijn verdorven klauwen tracht te krijgen in elk van de 11 tracks die het album rijk is. Het concept verkrijgt luister door middel van een oorverdovende mix van oude death metal- en een derde generatie black metalklanken, infernaal van karakter en voorzien v an deels gekrijste en onaards gebrulde gutturale stembuigingen van heer Vlad in hoogsteigen persoon. De blastbeats vliegen links en rechts uit de speakers en het tempo is over het algemeen zwaar over de top. Slechts hier en daar krijgt de inertie vat op de muziek en slaagt er in die te vertragen tot een duistere doomachtige benadering. Op zulke momenten blijkt dat Necrowretch wel degelijk tot het spelen van een aardig potje black metal in staat is. Met meer van dat soort momenten had Putrid Death Sorcery aanzienlijk in aanzien gewonnen. Nu blijft het als een aardige voetnoot in de muzikale annalen hangen.


mij=Century Media

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven