The Twang – 10:20

The Twang - 10:20Als The Twang een Nederlandse band was geweest had 3FM er een nieuwe favoriet bij. Brallerige britpop, op zijn minst vijf jaar te laat om nog te profiteren van Franz Ferdinands succes. Wikipedia heeft het over een baggy revival, maar die zal dan wel heel plaatselijk zijn geweest. The Twang mikt net zoals de Kaiser Chiefs op hits, en hád ook wel wat succes. Het debuut Love It When I Feel Like This bereikte de derde plaats van de Britse albumlijsten, maar de klad kwam er daarna al snel in. Met 10:20 is het make it or break it-momentje daar, en dikke kans dat dit de laatste cd van de groep zal zijn. De plaat deed in hun thuisland helemaal niets, en als het dáár al niets wordt… Vreemd is dat niet. De liedjes zijn degelijk maar vlak, vol gitaarlijnen die klinken als monofone ringtones. Pas na het openingskwartet wordt de diepte opgezocht, en blijken de vocalen de band overeind te kunnen houden. Met wat goede wil klinkt The Twang dan als het hitparade-broertje van Doves. De fijne mondharmonica in “Beer Wine & Sunshine” geeft de band een wat psychedelischer tintje. De tekst is dan weer wel erg puberaal. 'You smelled so bad you scared the girls away'. Britse toeristen op vakantie zeker. Het leukste liedje heet “Paradise”, en continueert aanvankelijk de pubrock-sfeer, om dan ineens met het bekende “Here Comes The Sun”-lickje op de proppen te komen. Te midden van muziek uit de voltooid verleden tijd is het zowaar een fris idee.


mij=Jump The Cut

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven