World Party – Arkeology

World Party - ArkeologyIk vrees dat ik, hoe graag ik ook mee mag doen, geen goede popquizer ben. Onlangs zag ik een optreden van Bernard Gepken en hij speelde “She´s The One”. Hij vond het zo´n mooi nummer, maar hij schaamde zich hier een beetje voor. Tja, als muziekkenner had ik dan moeten zeggen dat het origineel ook niet van Robbie Williams is, maar van de hand van Karl Wallinger en zijn band World Party. Het was helaas geen kennis die ik paraat had. World Party zou je verder kunnen kennen van hits als “Ship Of Fools” en “Trouble Down Here”. Sinds 2000 is er geen nieuw werk meer van hem verschenen, maar nu hij na een aantal jaren optredenstilte weer act de préséance geeft komt er weer materiaal uit. Nee, geen nieuw album, maar een box met nooit uitgebrachte nummers. Althans niet in deze versie. De hits staan er dus op, al zijn het alternatieve opnames. Er staan ook een aantal covers op waaronder een aantal Beatles-nummers. Ik bedenk me dat Wallinger George Harrison zou kunnen vervangen bij een Beatlesreünie. Arkeology kent vijf schijfjes waarop je hoort dat Wallinger weet waar Abraham de mosterd vandaan haalt (Beatles, Stones, Kinks). Een hele box achter elkaar draaien is echter wel wat teveel van het goede. Toch hoop ik dat dit de aanzet is tot een nieuwe studioplaat en dat die Wallinger weer op de kaart zet. Een talent is hij zeker. Vraag maar aan Robbie…


mij=Seaview/Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven