Emma Louise – Vs Head Vs Heart

Emma Louise - Vs Head Vs HeartIk kijk vrijwel nooit meer naar MTV. Je kunt je ook afvragen wat die M nog in die naam doet. Die stond toch ooit voor 'Music'? Of moet ik dat tegenwoordig als 'Mediocre' lezen? Het Extra pakket van ons digitale televisie abonnement biedt een paar MTV sub-kanalen waarbij de oorspronkelijke betekenis van die M nog wel lijkt te kloppen. Zo heel af en toe zap ik naar MTV Brand New om te kijken of er nog leuke nieuwe clipjes zijn. Een jaar of twee geleden kwam ik “Jungle” van de voor mij toen nog volslagen onbekende Emma Louise uit het Australische Brisbane tegen. Ik was meteen hooked. Met name door haar prachtige stem die me meteen deed denken aan persoonlijke favorieten Anna-Lynne Williams (Lotte Kestner, Trespassers William) en Anna Ternheim. Een aantal google zoekopdrachten later wist ik dat Emma Louise ooit op haar vijftiende al hoge ogen gooide als huiskamer-youtube-zangeresje. Weer wat later plofte haar debuut-EP Full Hearts And Empty Rooms op de deurmat. Een collectie fijne folk-pop songs met intelligente teksten en natuurlijk die o zo prettige stem. Dat werd uitkijken naar haar eerste volwaardige album. En het heeft even geduurd maar het is het wachten meer dan waard gebleken. Want wat is Vs Head Vs Heart een ongelofelijk prachtvol album geworden zeg! De muzikale ontwikkeling van Emma Louise heeft een behoorlijke vlucht genomen. Ze heeft de folk-pop achter zich gelaten en zoekt het experiment op in piekfijn gewoven klanktapijten, ongrijpbare melodieën en subtiele beats waardoor ze nu klinkt als een soort evenknie van Trespassers William die met wat meer elektronica is gaan stoeien. Daarnaast hoor ik ook gezonde porties Bat For Lashes en wat ik voor het gemak maar even dat typische 4AD geluid zal noemen. Maar nog belangrijker: Vs Head Vs Heart is inmiddels flink onder de tintelende huid gekropen en raakt me zo veel dieper dan ik op basis van dat clipje op MTV ooit had kunnen verwachten.


mij=Import / MGM Australia

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven