Kaligoh – Kaligoh

Kaligoh - KaligohDe band Thirteen uit Eindhoven is opgevolgd door Kaligoh. En dat is van een totaal andere orde qua genre. Kaligoh is met dit EP-debuut gelijk maar gestart op Relapse-niveau. Denk aan blackmetal met vleugjes apocalyptische sludge- en doomnoise van een Tiamat, Swans, Neurosis, en een Converge. Heel wat anders dus dan de speedrock en punkrock van Thirteen. Kaligoh gaat over bombast, over aanzwengelende onderhuidse spanning, over drones die in je kop blijven steken en over ontladingen als erupties, explosies en sissend gif. Denk aan “New Mind” van het bovengenoemde Swans. Alleen, Kaligoh maakt gebruik van 25 jaar extra technologische ontwikkeling om de ‘outburst’-registers van de songs nog intenser, nog meer nietsontziend en nog radicaler te laten klinken. Pas bij de vierde en laatste song “Destroyer” van deze debuutschijf van de heren maakt de noise plaats voor meer tempo. De boosaardige metalaanpak is behouden. We horen een metalsong die angst inboezemt, die met een satanisch genoegen de donkere kanten van deze wereld wil laten zien. De bulderende schreeuw is ingekapseld door een Gorgoroth- en Dark Funeral-achtige compositie. Eindhoven heeft eindelijk zijn eerste serieuze kruising tussen noise en blackmetal.


mij=Eigen beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven