Mariecke Borger – Through My Eyes

Mariecke Borger - Through My EyesZe komt uit een muzikaal nest, de zesentwintigjarige Mariecke Borger uit Ermelo. Vader Jan speelt piano en broers Jesse en Johan spelen gitaar. In huize Borger werd veel naar muziek geluisterd van grote songwriters als Joni Mitchell, Neil Young en Leonard Cohen. Johan Borger bracht al twee singer-songwriteralbums uit maar Mariecke vond het lange tijd wel veilig om in de schaduw van broer Johan en Kim Janssen en Minco Eggersman op de achtergrond mee te zingen. Ze wist niet of ze wel geschikt was voor de spotlights. Deze angst heeft ze overwonnen en met debuutalbum Through My Eyes stapt ze uit de schaduw, in het voetlicht. Familie en goede vrienden omringden en begeleidden Mariecke in de tot studio verbouwde woonkamer en in deze intieme setting werd het album opgenomen. Dat is terug te horen in de elf liedjes die afzonderlijk en als geheel wonderschone, kleine en breekbare folkliedjes zijn. Prachtig gearrangeerd met een licht countrytintje, door het mooie dobrospel van Bertolf, en melancholisch door Kyteman’s Red Limo String Quartet. En dan heb ik het nog niet eens over Marieckes stem gehad. Zo helder, mooi en zuiver zingen als Mariecke Borger is een zeldzaamheid tegenwoordig. Intieme en persoonlijke teksten over vriendschap en liefde worden breekbaar en pakkend gebracht. Ontroerend in “Not Too Late”, sfeervol in “Through My Eyes” en smachtend in “Hope You Understand”. Maar eigenlijk is bij elk liedje wel een superlatief op zijn plaats. Nooit is, wat mij betreft, iemand in de buurt gekomen van het hemels mooie stemgeluid van Alison Krauss. Op haar debuutalbum komt Mariecke Borger met elf liedjes om te koesteren heel dicht in de buurt van de klasse van Krauss.


mij=Volkoren

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven