On An On – Give In

On An On - Give InAls een band ermee stopt, dan betekent het niet dat het voorbij hoeft te zijn. Maar ja, wat doe je als je bandje studiotijd heeft geboekt? Het is zonde om deze tijd niet te gebruiken. Drie leden van het uit Chicago afkomstige Scattered Trees – nog nooit van gehoord trouwens – maakten zodoende een doorstart. De bandnaam werd On An On. Hun debuut Give In namen ze op onder leiding van producer Dave Newfeld (Broken Social Scene). Give In bevat tien liedjes die ik voor het gemak maar in het hokjes indie en dreampop zet. Het fijne aan deze band is dat ze het gitaarwerk succesvol aan de elektronica weten te koppelen. Als je het klein zou willen houden dan zijn er de aanstekelijke songs, maar het is juist de combi van instrumenten die het allemaal naar een hoger niveau tillen. Om wat referenties te gebruiken: MGMT meets Mercury Rev meets Sparklehorse. Give In is een boeiende plaat die niet snel gaat vervelen. Er is namelijk genoeg te ontdekken. Ik weet uiteraard niet hoe de plaat van Scattered Trees had geklonken, maar veel beter dan dit kan bijna niet. Ik heb ze nog niet gehypt zien worden, maar ik attendeer je er even op dat het trio in mei voor een eenmalig Nederlands optreden in Tivoli Utrecht is. Mis het niet. En het album al helemaal niet.


mij=City Slang / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven