Paaspop 2013: vrijdag napret

“I got skills, I got skills, I got skills, to make it through your doorway”. Ik krijg het maar niet uit m”n hoofd, ook de dagen na Paaspopvrijdag blijft het door m”n hoofd gonzen. En dan zie je die brede glimlach van me. Enfin, het blijft natuurlijk een dappere poging van Paaspop om zo vroeg in het jaar een driedaags festival neer te zetten. Op de zaterdag en zondag wordt er van vroeg tot laat een vol programma afgewerkt, op de vrijdag is het muzikale aanbod wat beperkter. Maar zeker niet minder. Eenmaal op het prachtig in Las Vegas-stijl aangeklede festivalterrein (Club Lebowski, Fuck it Let”s go bowling!) werd mij al direct duidelijk gemaakt dat ik een gruwelijk vet optreden van Raketkanon in de Jack Daniel's gemist had. Moddervette stoner, is mij verteld.
Raketkanon


mij=Door: TheLeonKing. Foto's: Tim van Veen
Wel was ik op tijd om die twee van Bombay Show Pig op het podium te zien wandelen, ondanks de overuren die de rookmachine draaide. Ze oogden ontspannen en vertelden dat ze even hun jetlag kwamen wegspelen. Net terug uit de US vanwege SXSW en wat optredens in New York was het fijn om gelijk weer wat bekende gezichten te zien (Dennis!). Het optreden klonk goed. Het is mooi om te zien hoe Bombay Show Pig voor een vol geluid zorgt. Ik was onder de indruk van de fijne samenzang en het gemak waarmee ze de set speelden. Dat je tegelijkertijd kunt drummen en zingen vind ik al knap, maar die verdraaide Linda van Leeuwen weet ondertussen ook nog de nodige elektronica te activeren. “Somebody To Love” van Jeffersen Airplane werd aardig gecoverd, maar het was pas echt genieten als met name gitarist Mathias Janmaat tegen het einde nog effe los gaat. Goed optreden, al kregen ze dacht ik niet iedereen mee in de tent.
Waar Bombay Show Pig een zeer mooie opwarmer voor mij was, zorgden Mozes And The Firstborn daarna gelijk voor het hoogtepunt van het festival. Wat een heerlijke band is dat zeg, wholy Mozes! Met hun aanstekelijke garagepop hadden ze me direct te pakken. Heerlijke sound en de juiste attitude. Daarbij dacht ik niet alleen aan de Stones van de jaren “60, maar ook aan Fountains of Wayne en een ongepolijste Johan. Met zijn poses en nasale praatzang stond Melle Dielesen daar gewoon een hele jonge versie van Jeff Tweedy uit te hangen. En ja, wat is hun single “I Got Skills” toch verdomde lekker.
JohnCoffey
Na een paar appetijtelijke nummers van The Kik in de Restolounge snelde ik toch weer terug naar de Jack Daniel's tent voor John Coffey. Met “Bright Companion” kwamen ze vorig jaar met één van de leukste heavy albums van het jaar op de proppen. En live is het één brok energie, zo ook op Paaspop. Zanger David Achter de Molen was overal en nergens, rende naar de achterkant van de tent en liet zich door het publiek crowdsurfen. Het was maar goed dat ie vocaal regelmatig door de andere bandleden bijgestaan werd. Naast een heerlijk stevig geluid en de juiste instelling beschikken de mannen-met-snorren ook nog eens over bijzonder catchy liedjes. Het was echt genieten van bijvoorbeeld “Featherless Redheads”, het dynamische “Whispers”, “The Well” en natuurlijk “Romans”. Het feestje werd afgesloten werd er met de nieuwe single “Dirt & Stones”. Goeie band.
Een zeer geslaagde eerste avond op Paaspop. En ja: het was buiten koud. Vraag het de showworstelaars van Pro Wrestling Holland maar.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven