Paws – Cokefloat

Paws - CokefloatFatCat roert zich als label, met Paws uit Glasgow. Geheel in stijl pakt FatCat de draad van de jaren negentig op. Een tijd waarin slackers de dienst uitmaakten en lo-fi het toverwoord was. En stiekem rockten de bands bestaande uit simpele blanke studentikoze kereltjes harder dan de gemiddelde hardrockband uit die tijd. Pavement, Truly, Bedhead, Sebadoh, Grifters en Dinosaur Jr moeten de aanleiding zijn geweest voor de uptempo gitaarrock met een rafelig randje. Het Schotse Paws klinkt als Amerikaanse collegerock. En dat voor een trio met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar. Het is Weezer-rock. Alleen moet Paws nog werken aan aanstekelijke refreintjes, simpele oe-wie-oe-teksten en spitsvondige humor. Voor nu heeft het trio een alternatieve gitaarplaat gemaakt met schijnbaar slordige gitaarpartijen, korrelig baswerk, veel feedback, fuzz en een gortdroge beat. Cokefloat plaatst je in een klap terug in de tijd met fijne gitaarsongs die met de jaren er alleen maar beter op kunnen worden. Heel eerlijk en open allemaal, inclusief slordigheidjes en schoonheidsfoutjes.


mij=FatCat / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven