Robert DeLong – Just Movement

robert_delong-just_movement.jpgVorige week was ik op de platenbeurs in Utrecht. Die wordt tegelijk georganiseerd met een hobbyverzamelbeurs. Denk aan vintage speelgoed, poppen, bordspellen, lucifersdoosjes, Star Wars-Lego, anime-dvd’s, knuffelberen en honderden andere dingen. Terwijl ik de kraampjes passeerde bedacht ik me hoe elke hobby eigenlijk een eigen soort ecosysteem is. Het konijnenhok bij ons thuis waarvoor periodiek voedsel en schoonmaak geregeld moet worden, gedraagt zich ergens net zo als mijn Linux-progsels waarbij allerlei bibliotheken, blogs en andere hulpjes om de zoveel tijd verversing nodig hebben. Om het over de boeken- en cd-kast maar niet te hebben. Net zo straalt het heerlijke hobbyisme af van Robert DeLong, die in zijn eentje een knappe electropopplaat in elkaar heeft geprutst. Deze 26-jarige hipster uit Los Angeles heeft helemaal niets te maken met een bepaalde overleden volkszanger wiens LP’s binnenkort weer massaal op de vrijmarkten liggen. Robert DeLong begon als drummer maar heeft tegenwoordig een soort thuisstudio opgezet waarmee hij zowel techno, dubstep als MGMT-keyboardriedels kan produceren waar hij dan overheen zingt. Kijk maar eens naar dit sessie-optreden (met schmink!), waarbij hij midden tussen de apparatuur staat en juist de drumsolo helemaal live doet. In een andere opname uit dezelfde sessie laat hij zijn samplet-ie zich zowat een ongeluk (hoort u die flard Moby?). Liefhebbers van bijzondere geluiden en dubstepdingetjes moeten “Survival of the Fittest” zeker even checken. Minpuntje aan de plaat is dat DeLong in zijn eentje weliswaar veel instrumenten en stijlen beheerst, maar daardoor niet echt in een hokje past of uitblinkt. Hoewel: met “Just Movement” staat er ook een hit op. Poppy en dansbaar is het ook, dus ik snap wel waarom hij als voorprogramma van Two Door Cinema Club mocht meetoeren en onlangs al op het Coachella-festival stond. Vermaken kan-ie ons zeker, en in DeLongs teksten is ook alles voortdurend in beweging. Nu maar hopen dat de dansvloer het net zo gaat doen.
Wil je Robert een handje helpen? File Under geeft kaarten weg voor het optreden van Robert DeLong in Paradiso op 7 mei. Hop, hier, invullen en dansen.


mij=Glassnote

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven