Bleached – Ride Your Heart

Bleached_Ride-Your-Heart.jpgNa die veel en veel te lange winter en rommelige lente – nachtvorst in de laatste weken van april, godbeterehet – gaat het nu eindelijk de goeie kant op. Ook muzikaal, zeker nu we Ride Your Heart, de frisse, fruitige, maar vooral oh zo zomerse debuutplaat van Bleached tegenkomen. Jessica en Jennifer Clavin zijn zusjes, wonen in Californië (dat concludeerden we al na een enkele luisterbeurt), hebben een geschiedenis in duistere punk, maar exploreren nu het terrein dat eerder The Runaways , The Bangles, Magnapop en The Donna’s ontgonnen. Bleached heeft ondanks deze illustere stijlgenotes wel degelijk een eigen geluid. Ze missen dan wel de popfeel van The Bangles en Magnapop, maar zijn tegelijk punkier dan eerstgenoemde band. Minder hardrock dan The Runaways en The Donna’s, maar ook minder naïef dan de laatstgenoemde band. En tegelijk zijn ze meer Phil Spector dan al deze bandjes. Eigenlijk is Magnapop de meest direct in het oog (oor) springende associatie. Of ze zo charmant blijken als Linda Hopper en Ruthie Morris van Magnapop zal de tijd en hun optredens moeten leren, maar met deze eerste twaalf punky zomerkneiters hebben ze voor mij de zon al binnengebracht. Autoraam open, elleboog op de raamstijl en de stereo veel te hard!


mij=Dead Oceans / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven