Shana Falana – In The Light EP

Shana-Falana_In-the-Light.JPGNormaal gesproken is het ietwat onzinnig om een release te bespreken die al ruim een jaar uit is, al is het dan ook aan de andere kant van de oceaan. Maar ik maak graag een uitzondering als er een EP als deze op mijn bureau belandt. Shana Falana is een duo uit Brooklyn dat met In The Light haar derde release in anderhalf jaar brengt. Bij duo’s zijn we de afgelopen jaren gaan verwachten dat ze vuige grotestads blues maken, maar hier is het anders. Hun debuutplaat heette Velvet Pop en dat is meteen een mooie omschrijving voor hun muziek. Shoegaze met dromerige zang, gedomineerd door toetsen. Een zuchtmeisje uit New York dat een heleboel instrumenten beheerst. Maar het is haar stem die het geluid van Shana Falana bepaalt: afstandelijk, koel en beheerst, maar met een ingehouden dreiging. Een lichte buiging naar psychedelica en zelfs triphop detoneert niet. Shana Falana laat horen dat ze stijlvast zijn – er schijnt een enorme shoegaze-scene in Brooklyn te zijn, dus dat belooft nog wat, nu zoveel ogen in de muziekwereld op die New Yorkse burrough gericht zijn. In The Light is de derde release van Shana Falana en speciaal voor de aankomende Europese tour uitgebreid met twee extra – alleen digitaal verkrijgbare – tracks.


Mij=Eigen beheer / Import

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven