Tangarine – Seek & Sigh

Tangarine - Seek & SighHet is onvermijdelijk, wanneer je naar Tangarine luistert komen Simon & Garfunkel in je gedachten. De Drentse tweeling Sander en Arnout Brinks zingt samen net zo loepzuiver als het Amerikaanse duo en de twaalf liedjes op dit vierde album zijn een mooie mengeling van melodieuze folk, pop en country met een zweem van de sixties- en seventiessound, de decennia waarin Simon & Garfunkel hun grootste triomfen vierden. Toch doe je Tangarine tekort door ze simpelweg met dit duo te vergelijken. Op Seek & Sigh laten ze horen wel degelijk een eigen smoel te hebben. Door het eigen geluid van de scherpe samenzang van de broers. Maar ook door de teksten, die bij elkaar de weerslag zijn van hun persoonlijke zoektocht in dit leven door het verleden wat ze gevormd heeft. “Waters On The Rise” gaat bijvoorbeeld over hun christelijke opvoeding en geeft weer hoe ze hun eigen weg in hun geloof en het leven gevonden hebben. De liedjes zijn goed, mooi van opbouw en heel erg melodieus. De eerste vijf nummers zijn in de zonnige westcoast- en sixtiessfeer. Het intro van “The Past in Us” laat al even een andere invloed horen die in het daaropvolgende liedje, “Walking On A Dead End Street”, helemaal uitgewerkt wordt. De invloed van Gillian Welch en David Rawlings is hier duidelijk hoorbaar in het gitaarspel, de zang en de compositie. File Under-collega DubbelMono vroeg zich in zijn recensie van het vorige album van Tangarine, Wintersongs: The December Sessions, af of er zich bij een volgend album een groot label over Tangarine ontfermd zou hebben. Dat is gebeurd, Seek & Sigh is het eerste album van het duo op het Excelsiorlabel en is geproduceerd door Frans Hagenaars en Matthijs van Duijvenbode. Het is een prachtplaat geworden, waarop het beste van folk, pop en country door de melodieuze mixer gehaald wordt. Een must-have voor iedere liefhebber van onweerstaanbare liedjes.


mij=Excelsior

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven