The DeSoto Caucus – Offramp Rodeo

The-Desoto-Caucus_Offramp-Rodeo.jpgHet exacte verhaal ken ik niet, maar ergens in de lange carrière van Howe Gelb pikte hij een aantal Denen op om Giant Sand te versterken. Deze drie, Anders Pedersen, Thøger T. Lund en Peter Dombernowsky speelden live mee en hielpen Howe Gelb in de studio wanneer hij onder zijn eigen naam werkte. En op een bepaald moment is het bij Giant Sand blijkbaar zo dat Gelb inspireert tot het maken van eigen werk. Calexico is hier natuurlijk de voorganger en The DeSoto Caucus volgde. Al in 2003 brachten de Denen een album uit, Elite Continental Custom Club, om de band later vooral te gebruiken om met gelijkgestemde geesten als Kurt Wagner (Lambchop) muziek te maken. Tien jaar later komt het drietal, inmiddels uitgebreid tot een kwartet, met hun tweede plaat, de eerste die ook internationaal uitgebracht wordt. Offramp Rodeo ligt in het verlengde van het werk van Giant Sand: uitgesponnen country, countryrock en indie met melancholie als onderliggend gevoel. De woestijnklanken en Mexicaanse invloeden zijn grotendeels weggelaten (al hoor je nog wel maracas) en vervangen door meer toetsen en blaasinstrumenten (de klarinet van bassist Thøger T. Lund). Verwacht niets origineels, wel tien fijne tracks die het veld dat Giant Sand met zoveel succes exploreert, verder bewerkt.


mij=Glitterhouse / Munich

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven