Crime & The City Solution – American Twilight

Crime_American-Twilight.jpgComebacks, reünies: over het algemeen mag je mijn portie aan fikkie geven. De voorbeelden van mislukte pogingen om de magie van weleer opnieuw op te roepen zijn legio. Is American Twilight van Crime & The City Solution zo’n halfbakken poging om ruim twintig jaar na de laatste plaat nogmaals uit de schaduw te treden? Of is het stomweg het volgende hoofdstuk in de vijfendertigjarige carrière van een band die altijd ergens in de uithoeken van het universum van Nick Cave’s Bad Seeds bivakkeerde? Opgericht in Australië, verhuisde de band naar Berlijn om daar met onder meer Rowland S. Howard en Mick Harvey (van respectievelijk The Birthday Party en The Bad Seeds) en Epic Soundtracks een nieuwe stap te maken. Na vier albums in veertien jaar was het over met de lichtelijk geëxalteerde, donkere postwave. American Twilight gaat stomweg verder waar ze ooit gestopt zijn. Nog even donker en somber, maar tegelijk even stijlvol en lichtelijk bombastisch (het blijft allemaal binnen de perken, op het bijna Pink Floyd-achtige “Domina” na) geeft Simon Bonney zijn bespiegelingen over onze wereld ten beste. De thuisbasis is tegenwoordig Detroit en dus gaat het vooral over de Werdegang van de VS. De stem van Bonney is dieper en karaktervoller geworden. Waardevolle hulp kreeg hij dit keer van David Eugen Edwards en Jim White (Dirty Three en, uiteraard, Nick Cave).


Mij=Mute / PIAS

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven