Philip Kroonenberg en de Betoverende Tovenaars – Taart

Philip Kroonenberg en de Betoverende Tovenaars - TaartOuders van jonge kinderen, opgelet! Wees eens eerlijk, wordt u soms ook zo moe van het armoedige muzikale aanbod voor uw kind? Het moet toch beter kunnen dan de muzikale armoede die de Studio 100-stal ons brengt? En wat Rihanna, Nick en Simon en andere Top 40 artiesten uitkramen is best leuk, maar meestal niet echt voor kinderoren bestemd. Bent u het hier hartgrondig mee eens, dan heb ik goed nieuws voor u! De inmiddels 61-jarige, Scheveningse singer-songwriter Philip Kroonenberg maakte in 2007 al een leuke kindercd. Samen met zijn ‘Betoverende Tovenaars’ maakte hij De Kinderliedjes met 24 originele kinderliedjes. Nu is er de opvolger, Taart, met maar liefst 26 liedjes. Ze hebben grappige teksten over de meest uiteenlopende thema’s die kinderen aanspreken, zoals verliefd zijn, boos en blij zijn, poffertjes bakken en X-Factor. Geen elektronische en zielloze muziek uit een computer, maar gemaakt door goede muzikanten met echte instrumenten! Vele stijlen komen voorbij, zoals blues, country, soul en wereldmuziek. Nu hoor ik u denken, die Philip is al 61, die kan zich vast niet in de jeugd van nu inleven. Niets is minder waar; zijn teksten zijn juist actueel, grappig en to the point. Als vader van drie jonge dochters, die allemaal meezingen op dit album, weet hij prima te verwoorden wat kinderen leuk vinden. Mijn dochter werd vorige week acht jaar en ze kreeg deze cd voor haar verjaardag. Ik heb hem al vaak uit haar kamer horen schallen. U denkt nu misschien, wat een snob is deze recensent! Dat valt best mee, u hoeft van mij heus niet alle top 40-muziek en andere kindercd’s in de kliko te werpen, ook in dit huis wordt er naar ze geluisterd. Maar als u eens wat anders wil waar uw kinderen én uzelf plezier aan kunnen beleven, dan is deze cd de kers op de kindertaart.


mij=Eigen beheer

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven