Popstrangers – Antipodes

Popstrangers - AntipodesPopstrangers klinkt een beetje als een bandnaam verzonnen door leden die de afgelopen zestig jaar op Mars hebben geleefd. Of hoe oud zou popmuziek eigenlijk zijn? Popstrangers komt uit echter uit Auckland, Nieuw-Zeeland, waar in dit geval de klok stil is blijven staan ergens begin jaren negentig. Bands als Sonic Youth, Jesus And Mary Chain, Nirvana en My Bloody Valentine stonden inmiddels op de muziekkaart en in de navolging daarvan zou er dan prima een band als Popstrangers op hebben kunnen duiken. Ze is echter een band van nu die eigenwijs en noisy hun ding doen alsof er in tussentijd niets gebeurd is. Antipodes is hun debuutalbum en ik moet zeggen een geslaagde. Tien liedjes vinden het daglicht en ze hebben allen hun eigen sterke punten. Neem een liedje als “Witches Hand” dat een sfeer creëert waar ik me op de dansvloer waag met de ogen dicht, ondertussen opgaand in de stoere klanken die mij in een andere dimensie brengen. De liedjes lenen zich ervoor om zich in je hersenen vast te pinnen. Ik denk dat ze in een unplugged-versie geen flater zouden slaan, ondanks de rauwe buitenkant. Van een bandje als Popstrangers hoop ik nog veel te horen, maar met dit debuut en in ieder geval nog een ep die terug te vinden is op Spotify, ga ik eerst maar eens genieten.


mij=Carpark Records / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven