The Born Losers – Cycleguitars and other instrumental smash hits by The Born Losers

Born-Losers_Cycleguitars.jpgOp hoeveel manieren kun je “Run For Your Life” van The Beatles spelen? Volgens de Spanjaarden van The Born Losers in elk geval op drie verschillende: twee keer verstopt in nummers met andere titels en een keer onder de originele naam. Zoals het hoort bij dit soort bands betekent dit: instrumentaal, met een vette dosis surf, rock ‘n’ roll en freakbeat. De kern van de band wordt gevormd door gitarist Pau Loewe en bassist Daniel Segura, die elkaar – hoe kan het anders – ontmoetten dankzij een gedeelde voorliefde voor B-films. Elke track op Cycleguitars klinkt dan ook als de titeltrack van een B-film uit de jaren zestig: “Theme from ‘Angels Never Die'”, “Fast Shift”, “Teenage Rebel”, “Fukushima Speedway”, “Tokyo Drifter”. Dan heb je meteen een indruk waar hun favoriete films over gaan: motoren, snelle auto’s en teenage angst. Zwaar leunend op het voorwerk van Link Wray en The Ventures injecteren The Born Losers ook nog The Beatles en vele lagen fuzz in hun nummers. Fijne soundtrack voor een nachtelijke autorit. En ja, de gelijknamige film uit de jaren zestig over biker gangs zal ongetwijfeld ook een inspiratie zijn geweest.


Mij=Kingsnake Records / Clearspot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven