The Scantharies – The Scantharies

The Scantharies - The ScanthariesBent u op de hoogte van de Griekse garagerockscene in de jaren zestig/zeventig? Ik niet, maar de Griekse muzikant en producer Andy Dragazis wel. Hij gebruikte dit als inspiratiebron voor het debuut van zijn project The Scantharies. Een naam die afgeleid is van het Griekse woord voor kever, natuurlijk bedoeld als verwijzing naar de Beatles. Al kan ik weinig Beatles in de songs ontdekken. Elf liedjes die in totaal nog geen dertig minuten duren en bovendien allemaal instrumentaal zijn. Ik hoor de garagerock niet echt, wel de surfmuziek en de instrumentale muziek waarbij de synthesizer van stal gehaald is. Het klinkt allemaal vlot, maar echt boeien kan het mij niet. Mocht je nog een soundtrack zoeken bij een film, dan zou je eens moeten luisteren. Als luisteraar zonder beeld, ben ik toch blij dat dit qua lengte beperkt is gebleven. Ik mis de spanning en avontuur. Daar helpen zelfs titels als “I´ve Got The Green Light And I´m Ready To Go” en “What The Gods Want, The Gods Get” niet bij.


mij=Memphis Industries / Munich

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven