Various Artists – Diablos Del Ritmo

Various Artists - Diablos Del RitmoTerwijl de stukjes over de zomer die eindelijk in ons land is, ook hier uit de grond schieten, had de échte liefhebber de warm makende release Diablos Del Ritmo allang op lp of cd in huis. Als je ooit gevallen bent voor een release van Analog Africa, dan kun je ze stuk voor stuk blind kopen. Deze dubbelaar (2x cd, 2×2 lp´s) was vanaf november al te koop, maar eigenlijk maakt de publicatie van mijn stukje een klein halfjaar later weinig uit. De opnames stammen namelijk uit de periode 1960-1985, en dat is toch al wel iets langer gelee. Was er ooit een tijd dat Alan Lomax met een recorder een en ander vast legde, inmiddels is er toch wel heel wat in wat voor gedaante dan ook uitgebracht. Op Diablos Del Ritmo zijn 32 nummer verzameld van diverse artiesten uit Columbia. De subtitel is dan ook niet voor niets The Colombing Melting Pot: 1960-1985. Het gebodene is overigens van prima productionele kwaliteit. Dat er een handelsrelatie was dus Afrika en Columbia is goed te horen in de invloeden die te horen zijn. De twee delen kent aan de ene kant een meer crossover vorm met andere stijlen en aan de andere kant meer de traditie. Ik kan hier wel een heel verslag doen over de stromingen, maar u kunt beter overgaan op de aanschaf en dan het boekje zelf lezen. Wat me wel opvalt is dat Analog Africa internet niet als prioriteit heeft voor de promotie. Waarschijnlijk zijn ze alweer druk met de volgende ongetwijfeld weer smaakvolle release.


mij=Analog Africa/Clearspot

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven