Becky Lee And Drunkfoot – Hello Black Halo

Becky Lee and Drunkfoot - Hello Black HaloJe hebt muzikanten die meer zogenaamde albumartiesten zijn, je hebt er ook die het meer van de singles moeten hebben. Becky Lee And Drunkfoot zal waarschijnlijk nooit een wereldhit scoren, hiervoor is de muziek niet commercieel genoeg. De uit Arizona afkomstige Becky Lee Walters vormt een zogenaamde one-man-band en laat ons dit in elf nummers horen. Dat Hello Black Hello uit komt op het Zwitserse Voodoo Rhythm Records lijkt me al duidelijk genoeg: dit is garagerock met soms een blues- en sixtiesfeel. Hello Black Hello klinkt als een verzameling nummers die in de loop van de tijd opgenomen zijn, ondanks dat ze muzikaal uiteraard wel de nodige overeenkomsten hebben. Zo zou “Lies” niet misstaan op het repertoire van Bettie Serveert, “Killer Mouse” zou van The Kills kunnen zijn, “Man Like You” van The White Stripes en “Hips Kids” van de sixtiesband The Shangri-Las. Kortom : het voldoet aan de muzikale verwachtingen die ik voorheen had, al heb ik nog wel het gevoel dat ze nog naar de definitieve Lee aan het zoeken is. Ze is op de hoes ´dirty´ opgedoft, maar dat is voor mijn gevoel meer buitenkant dan binnenkant. Hello Black Hello is een prettige kennismaking, al zullen ongetwijfeld pas op het podium alle rauwe puntjes op de i gezet worden.


mij=Voodoo Rhythm Records

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven