Belasco – Transmuting

Belasco - TransmutingHet is net of we weer over de helft van de jaren negentig zitten. Suede maakt een album dat prima in het rijtje met hun beste albums past. Muse is hipper – of misschien beter gezegd populairder – dan ooit. En Belasco heeft een nieuwe plaat uit. Wie?, vraagt u zich af. Dit Britse trio bracht haar eerste album in 2000 uit, en had mee kunnen waaien op de tijdgeest met bands als Suede en Muse. Maar nee, hun platenbaas en daarmee hun label vertrok naar de eeuwige jachtvelden. En daarna gingen ze ruzie met elkaar maken. De ruzie werd bijgelegd en er kwamen twee albums, maar inmiddels zijn we al in 2007. En nu is er dus Transmuting. Het album klinkt verrassend helder en vooral de swingende opener “Moves Like Water” zou het verdienen om een grote hit te worden. Verder is er ook nog genoeg te genieten, maar na een nummer of zes bekruipt mij het gevoel dat ik het wel weet. Bij de echo op de zangpartijen krijg ik een stadiongevoel, alsof ze Coldplay willen zijn, en wordt mij de dramatische aanzet steeds storender. Ik gun iedereen zijn succes, maar na al het ongeluk, al dan niet zelf veroorzaakt, betwijfel ik of ze ooit zo groot zullen worden als de bands die ik zojuist noemde.


mij=Maybe Records/Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven