Denison Witmer – Denison Witmer

Denison Witmer.jpgHoewel hij al een stuk of negen albums op zijn naam heeft staan, zullen de meeste luisteraars hem kennen als lid van de begeleidingsband van Sufjan Stevens. Waarmee meteen de hoek gedefinieerd is waarin we Denison Witmer kunnen vinden. Met dit verschil dat Denison Witmer spaarzamer arrangeert en minder avontuurlijk overkomt. Uit alle tien nummers blijkt dat hij een vakman is die met veel precisie en aandacht zijn nummers schrijft. Maar daar zit ‘m meteen de kneep: je moet niet alleen van ‘s mans hoge stem houden, maar ook het perfectionisme dat in elk liedje terug te horen is moet je niet tegenstaan. Dat Denison Witmer daarnaast een ietwat spirituele inslag heeft (de mantra “Keep Moving Brother, Keep Moving Sister” en het afsluitende “Take Yourself Seriously”) zal ook niet bij iedereen helpen. Voor ‘iedereen’ mag in dit geval uiteraard ondergetekende ingevuld worden. Toch wil ik geen al te negatief eindoordeel over de liedjesschrijver uit Brooklyn uitspreken. Want, mits met name ingenomen, is deze herfstige plaat prima te genieten, al is het maar door de voortreffelijke productie en goedgeschreven liedjes met “Made Out For This” en “Take More Than You Need” als uitschieters.


mij=Asthmatic Kitty Records

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven