Hopewell – Another Music

Hopewell - Another MusicOndanks dat het slecht gaat met de muziekindustrie, sta ik toch versteld van de hoeveelheid releases. Het is ondoenlijk om alles gehoord te hebben, en in mijn geval verslik ik me zelfs in de stapel releases waar ik nog iets over had moeten zeggen. Ik heb besloten om het stapeltje maar aan de kant te leggen – er is alweer een nieuwe stapel – en nog een release te bespreken. File Under kan trouwens schrijvers nog gebruiken, dus…. Maar goed, ik was bij die ene release gebleven en dat is de reeds in september 2012 verschenen ep Another Music van het Amerikaanse Hopewell. De man hierachter is Jason Sebastian Russo, ooit lid van Mercury Rev. Another Music brengt vijf liedjes waaronder opener “Needle In The Camel´s Eye”. Deze opent met een typisch Velvet Undergroundpianootje. Het blijkt een cover te zijn van Brian Eno, afkomstig van zijn roemruchte album Here Come The Warm Jets. Eentje die ik ook alweer te lang niet gedraaid heb en ik heb plots behoeft aan Roxy Music. Maar dus nu Hopewell die voor dit ene nummer zanger Mark Gardener van Ride ingevlogen heeft. U weet nog wel die shoegazers uit de jaren negentig. Hopewell is echter niet in een hokje te plaatsen: shoegaze, indie, spacerock, psychedelica, noise, zegt u het maar. Maakt wat mij betreft trouwens allemaal niet zoveel uit, maar ik hoop dat ik toch enige interesse hebt losgemaakt voor een release die het verdient om alsnog wat extra aandacht te krijgen.


mij=Tee Pee/Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven