Houndmouth – From The Hills Below The City

Houndmouth.jpgZo ziet het er naar uit dat 2013 wederom een niet al te sterk muziekjaar gaat worden en zo hoor je binnen een paar weken drie platen die alle drie ongetwijfeld mijn jaarlijstje zullen gaan halen. Hadden we eerst het prachtige tweede powerpopalbum van Mikal Cronin en vervolgens de terugkeer van de garagerockers van The Oblivians, nu is ook de debuutplaat van Houndmouth uitgekomen, From The Hills Below The City. Het kwartet uit Indiana heeft een aantal troeven. De eerste twee zijn de vocalen: zanger Matt Myers en zangeres Katie Toupin wisselen elkaar af met soepele, fraaie stemmen die zich even gemakkelijk om elkaar heen wikkelen als ze samen zingen. Soms klinkt er zelfs een derde stem in mee (het wonderschone “Long As You’re At Home”). Een andere troef – nog belangrijker – is hun vermogen om liedjes te schrijven. Van blues (“Comin’ Around Again”), via klagerige country (“Palmyra”) tot zelfs moderne stadioncountry (“Hey Rose”) – het kwartet lijkt alles te kunnen, als het maar Americana heet. En ja, The Band luistert meer dan tevreden mee. Hadden we twee jaar geleden labelgenoten Alabama Shakes als rootsy hit, dit jaar gaat Houndmouth met die eer strijken.


mij=Rough Trade

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven