Joan and the Sailors – Home Storm

joan_and_the_sailors-home_storm.jpgZo dit is wel even een lekker album zeg. Wat een gave, geheimzinnige stem heeft deze Joan en wat weten haar Sailors daar lekkere liedjes bij te maken. Home Storm is het tweede album van deze Zwitsers en het maakt me meteen nieuwsgierig naar hun vorige want die heb ik indertijd gemist. Al vanaf de eerste tonen trekt Joan je mee in haar donkere, geheimzinnige universum. Heel af en toe denk ik aan Bjork in haar donkere momenten maar ook Beth Gibson schoot opeens door mijn hoofd. Maar ach, referentiekaders zijn niet echt nodig voor dit album. Nergens speelt de groep binnen de lijntjes en hier en daar wordt je door de licht psychedelische indie met gothic trekjes op het verkeerde been gezet, maar nergens klinkt het gekunsteld of ‘over the top’. Ondanks de gekte in zang en klank blijf het boeien. Opvallend genoeg spreken de twee songs die nou eens niet in het Engels zijn (En Guantes Blancos en het slepende La Réalité) mij nog het meest aan. Home Storm eindigt met een kabbelend muziekje, alsof Joan and the Sailors na een wilde toch een veilige haven hebben bereikt. Kort en goed: Joan and the Sailors grijpen je vast en laten niet meer los. Indrukwekkend.


mij=Little Jig

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven