Little Black Dress – Dunes EP

little_black_dress-dunes.jpgTerwijl mijn ogen naar mijn goed gepoetste doc martens staren luister ik naar deze band uit Dallas. Het is dat ik een heel gezellig milleniumfeest heb meegemaakt en me dus heel goed realiseer dat het 2013 is, anders waande ik me weer in begin jaren negentig. Little Black Dress weet op de vier nummers tellende EP Dunes ons bijna een tijdmachine in te spelen. Klingelende gitaartjes, en beetje ruis, zuchtende zang, enfin, vult u zelf maar in. Het min of meer zomerse sfeertje van opener “Lowered Lids” is het meest geslaagde liedje, afsluiter “Dunes” is instrumentaal en doet wat soundtrack-achtig aan. Als de lezer My Bloody Valentine, Slowdive of the Jesus and Mary Chain kan waarderen is dit een band om in de gaten te houden maar wat mij betreft voegen ze niet zo gek veel aan het genre toe.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top